Siirry pääsisältöön

Makuukamarin remontti


Makuukamari on vielä muutamaa hienosäätöä ja ikkunankarmeja vaille valmis, mutta olen jo siirtänyt huonekaluja sinne, koska täysin valmis huoneesta tulee todennäköisesti vasta ensi vuoden puolella. Remontti laajeni tehdessä, kuten niin tavallista. Ensin oli tarkoitus vain maalata seinät, mutta eno ehdottikin uusia pahveja seiniin ensin...


Seinät olivat tapettien alla vihertävän keltaiset. Jos tykkäisin yhtään enempää retrosta, olisi keltainen saanut jäädä, mutta koska minulla ei juuri mitään retroa ennestään ollut, oli tyylinmuutoksen aika.
Yläkuvan komero oli epäkäytännöllisen kokoinen. Se oli naulattu isoilla nauloilla seinään, kattoon ja lattiaan. Kaapin purkaminen tietysti jätti myös jälkensä, joten eno päätyi repimään seinien lisäksi myös katon ja lattian pois.


Pahvien takaa paljastui kuivat eristeet ja hirttäkin. Harmikseni hirsiä oli vuoltu, joten niitä ei jätetty paljaaksi.
Valkoisen pahvivälikaton yläpuolelta löytyi punertava lautakatto ja upeat hirsiparrut, jotka kuitenkin oli halki ja tuettu laudoilla. Lopulta päädyttiin siis tekemään kattoon kehikko, laittamaan lisäeristettä ja sisäkatoksi valkoista paneelia jäljittelevää mdf-levyä. 


Muovimaton alta löytyi ihana lautalattia. Olin aikaisemmin yhdestä nurkasta lattiaa kurkistanut ja silloin se vaikutti kupruilevalta ja maaliroiskeista sotkeentuneelta. 


Lattia olikin paremmassa kunnossa, kuin mitä pelkäsin ja kovasti olisi tehnyt mieli jättää se näkyviin. Hiomisessa ja maalaamisessa olisi kuitenkin kestänyt kauan ja nyt työmiesten aikataulu oli tiukka. Remontti oli muutenkin paisunut alkuperäisistä suunnitelmista. Lautalattia irroitettiin ja tarkistettiin pohjan kunto. Pohja ei ollut ajalleen tavanomainen ja sen ihmettelyssä meni hetki. Eristeet olivat onneksi kuivat, mutta painuneet. Lattiallekin siis laitettiin lisää eristeitä, ennen kuin laudat laitettiin takaisin paikoilleen. Varmaan joku päivä ne vielä kaivan esiin ja hion!Seiniin laitettiin ohut pahvipaperimikälie ja pinnaksi valikoitui paneeli. Rajallisen aikataulun ja budjetin takia paneelit ovat vielä maalaamatta. Näinkin ne on kivat, mutta kyllä minä ne valkoisiksi jossain vaiheessa aion maalata.


Lattiaksi tuli K-Raudan tarjouslaminaatti. Olen siihen tyytyväinen, vaikka se rajoittaakin hiukan huoneessa värimaailmaa. Pipsa-koira toimi työnjohtajana, Veikka ja Brutus olivat vanhemmilla evakossa.


Huoneen sisustaminen on vielä kesken, koska tarvitsisin kipeästi vaatekaappia tai lipastoa. Vaikka kuinka karsin vaatteita ja tavaroita, ei ne tahdo mahtua mihinkään piiloon. Tupa on aikamoisen sekamelskan näköinen tällä hetkellä... Seinäkello majailee tuolilla, kunnes osaan päättää mihin kohtaan seinälle sen laitan. Vanha Singer on vielä käyttökunnossa ja odottelee inspiraatiota ompeluun. Työpöydän aion tehdä itse. Puretun komeron ovi on tarpeeksi kapea ja pitkä pöytälevyksi. Se pitää vain maalata ja keksiä jalat. Jossain vaiheessa 80cm sänky vaihtuu isompaan. En enää tykkää kuraisten koirien kanssa samoissa lakanoissa nukkumisesta, joten siinä mielessä pieni sänky on ihan sopiva.

Pönttöuunin muurin maalaan lähipäivinä valkoiseksi, siihen onneksi löytyy sopiva maali omasta takaa. Pönttöuuni lämmittää todella hyvin kamaria. Saa nähdä tuleeko paukkupakkasilla sähköpatteria ikävä... Toisaalta nukun parhaiten viileässä. 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Yhteispostaussarja: kasvimaa ja maanparannus

Tänä vuonna kasvimaani tulee olemaan suurempi ja toisenlainen kuin aikaisempina vuosina. Viime vuoden sato alkaa olla syötynä, joten tänä vuonna satomäärää on tarkoitus kasvattaa runsaasti. Lisäkseni tässä huushollissa syövät kissat, koirat, kanat ja kanit, joten paljon saakin satoa kerätä ja säilöä.
Jotta saisin maksimaalisen sadon, tulee viljelyalaa reilusti lisää ja otan muutaman uuden jutun testiin. Aloitin maaliskuussa bokashoinnin ja ensimmäinen multatehdas on juuri valmistunut ja toinen tekeytymässä. Bokashimulta on todella ravinteikasta ja siinä on enemmän hyödyllisiä mikrobeja tallella verrattuna perinteiseen lämpökompostimultaan. Bokashista minun on tarkoitus tehdä myöhemmin vielä postaus, kunhan olen kokenut multatehdasvaiheenkin. Bokashin lisäksi maanparannukseen käytän pupulan ja kanalan pehkua, lehtiä, risuja, isompaa puuta, ruohikkoa, apilaa, nokkosta...
Tarkoitukseni on kyhätä piha täyteen (noh, ei nyt heti tänä vuonna ihan täyteen) kasvulavoja. Ne on jo ergonomiankin…

Yhteispostaussarja: eteneminen ja puutarhani marjat

Jälleen on omavaraisbloggaajien yhteispostauksen aika.  Tässä osassa kerron hieman etenemisistä ja puutarhani marjoista, kuten otsikkokin jo kertoo.
Toukokuu on ollut todella kiireinen ja stressiltäkään en ole välttynyt. Minulla oli kuuden viikon työharjoittelu ja näyttö, johon kasasin itselleni paineita. Niistä kuitenkin selvittiin kiitettävin arvosanoin, joten nyt voin hetkeksi huokaista (ja rynnätä kasvimaalle). Kesäkin toki menee opiskellessa, mutta ehkä ehdin myös nauttia kesästä.
Kasvimaalle olen saanut vasta sipulit ja kolme riviä perunaa. Työharjoittelu imi lähes kaiken mehun itsestäni, joten voimia ei juurikaan kotitöihin ja kasvimaalle jäänyt. Viime viikko taas oli rennompi, mutta huonoin aika kylvää tai istuttaa mitään. Kasvimaan olen kuitenkin viime viikolla saanut muokattua ja kitkettyä, joten ei viime viikko ihan turha ollut. Ja muutenkin vasta kesäkuun puolenvälin jälkeen on turvallisinta mitään hallanarkaa laittaakaan avomaalle. 
Pihan ja kasvimaan aitaaminen on ollut…

Satokausi purkkiin

Huhhuh! Piiitkästä aikaa uskaltauduin blogin pariin ja yhteispostauksen kimppuun. Kesä ja syksy on ollut yhtä hullunmyllyä ja olen joutunut keskittämään ajatukseni ja voimani tärkeämpiin asioihin. Toivon, että viimeistään joululomalla ehtisin kunnolla hengähtämään ja ottamaan vaikka sukankutimet käteen.
Mutta itse aiheeseen, nyt on aika laittaa satokausi purkkiin ja kirjoittaa ylös mitä kaikkea tulikaan tehtyä ja mitä jäikään tekemättä. Jäiks. Muiden aiheesta kirjoittaneiden blogitekstien linkit löytyy tekstin lopusta.
Minulla oli viime talvena suuret suunnitelmat ja tavoitteet tälle kaudelle ja aikomus ottaa myöskin aikaa niiden toteuttamiseen. Noh, kesä menikin sitten erinäisissä kodin ulkopuolisissa velvollisuuksissa ja töissä. Kasvimaan kyllä laitoin ja satoa sain, mutta paljon huonommin, kuin mitä olin suunnitellut.

Mitään en ehtinyt rakentamaan tai kunnostamaan. Kolme hedelmäpuuta ja muutaman vadelmapensaan istutin. Koti on ollut täysi kaaos koko kesän ja syksyn, hirveästi ei o…