torstai 7. kesäkuuta 2018

Kanoilla koitti vapaus!


Palokankaan ainoan omenapuun kukinta oli lyhyt ja niukka. Toivottavasti syksyllä saisin aikaiseksi tehdä tulevaan puutarhaan harjuja ja niihin istutettua omena- ja luumupuita. Mansikkamaa olisi uudistamisen edessä, mutta todennäköisesti vain istutan mansikantaimet omenapuiden ja muiden istutusten juurille. Iso työ tulee olemaan mansikkamuovin kaivamisessa maan alta...


Kesäkuun ensimmäinen päivä päättyi vihdoin kanojen ulkonapitokielto ja kylläpä kanat olivatkin onnessaan päästessään kuopsuttelemaan maata ja kylpemään kukkapenkkeihin! Edellisessä postauksessa olleet tiput ovat jo kasvaneet hurjasti ja näyttävät aivan miniatyyrikanoilta. Kukkoja olen hiljalleen karsinut pois ja nyt taitaa olla jäljellä kolme kukkotipua ja kaksi kanaa. Tällä hetkellä kolme kanaa hautoo enemmän tai vähemmän tosissaan ja kuvan kanan lisäksi yhdellä on tipu. Hautomakoneesta juuri hetki sitten kuoriutui kaksi tipua, jotka kuivuttuaan kiikutan emon hoiviin.


Veikka on kanojen turvana ulkona kettujen ja muiden petojen varalta. Nyt on ollut sen verran kylmät ja tuuliset kelit, että kanat ovat pysytelleet sisällä. Eipähän tiput saa vetoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahduta minua kommentilla!