tiistai 8. tammikuuta 2019

"Se on kuulkaa kevät nyt!"

Kanat julistivat kevään alkaneeksi ryhtymällä hautomispuuhiin. Jos hyvin käy, voi muutaman viikon kuluttua kanalassa piipittää viisitoista pientä untuvapalloa. Oli pakko puuttua peliin, kun kahdella kanalla oli mahtipontiset aikeet. Ensimmäisenä lätsähtäneen kanan alta ja vierestä kaivoin parisenkymmentä munaa ja toisen alta yksitoista samalla kun eukot nokkivat käsiäni minkä kerkesivät. Se on toki hyvä merkki, että ovat ärhäköitä. Todennäköisemmin myös hoitavat hommansa loppuun ja suojelevat jälkikasvuansa.


Aapeli-myrskyllä ja sähkökatkoilla ei pahemmin ollut vaikutusta meidän arkeen. Vettä oli tallessa ja kaivolta olisi saanut lisää. Puuliesi ja pönttöuuni pitivät tuvan lämpimänä ja kanalassa pöhötti pehku.  Kanat olivat tosin hieman hämmentyneitä aikaisemmin tulleesta pimeydestä. 

Loma muuten on mennytkin aika pitkälti sairastellessa. Astma on tehnyt olon entistä tukalammaksi etenkin öisin. Ääni alkaa olla hiljalleen takaisin ja jospa se yskäkin pian helpottaisi tajuttomasta väsymyksestä puhumattakaan...


Koiria ei ole sairasteluni haitannut yhtään. Pihalla ollessaan keksivät kyllä aktiviteettia itselleen ja sisällä sitten käperrytään emännän kylkeen tuhisemaan.

Ajattelin blogin päivittämisen lepyttävän turhautunutta mieltäni, kun hartaudella tekemäni näyttösuunnitelma oli hävinnyt Wilmasta. Vaan ei, ennen kuin alan sitä uudestaan pykäämään, täytyy vielä eksyä Hyötykasviyhdistyksen sivuille...

1 kommentti:

  1. Vai ovat kanat jo sitä mieltä, että on kevät. Siltä se ei kyllä näytä, kun ulos katselee. Hyvää vointia.

    VastaaPoista

Ilahduta minua kommentilla!